Farsça Hakkında Bilgi
Farsçaİran‘da en az 35 milyon insanın anadili olduğu gibi, 75 milyon nüfusu olan bu ülkede resmi dil olarak kullanılan Hint-Avrupa dil ailesine mensup dildir. Farsi ya da Acemce de denir.
FarsçaHint-Avrupa dil ailesinin bir kolu olan Hint-İran dillerinin İran öbeğine bağlı dildir. 3000 yıllık bir geçmişi vardır. İran ve Tacikistan’ın resmi dili ve Afganistan’ın iki resmi dilinden biridir.
 
Etkisi
Türk Dilinin Arapçadan sonra en çok etkilendiği dildir. Bilindiği gibi Osmanlı‘da edebiyat dili Farsça‘dır. Mevlana eserlerini Farsça yazmıştır. Fars dili Türkçeden etkilenmiş olup, bu dilde 4000'in üzerinde Türkçe kelime vardır. Bu kelimelerin çoğu Azeri lehçesinden Fars diline geçmiştir.
 
Farsça Çeviri Servisi
Farsça Tercümeleriniz; alanında uzman, (2016 yılı başı itibarıyle) 14 yıllık tercüme tecrübesi olan, İran'lı (Azeri Türk) olduğu gibi, Farsça ve Türkçe'yi anadili gibi konuşan bendeniz tarafından yapılmaktadır. Günlük Türkçe- Farsça ve/veya Farsça- Türkçe tercüme kapasitesi yaklaşık 20,000 karakterdir (15 - 20 sayfa).
 
Tercüme alan başlıkları:
  Yazılı Dokümantasyon Tercümeleri – Çevirileri
   Farsça web sayfası çevirisi ve tasarımı & Bilgisayar Programları çevirileri
   Farsça Ticari Tercüme - Çeviri: Sözleşmeler, bankacılık, finans işlemleri, ticari teklifler, dokümanlar, uluslar arası taahhütler, ihaleler, raporlar, fizibiliteler, sunumlar, araştırmalar, toplantı tutanakları, kanun ve yönetmelikler, ithalat - ihracat yazışmaları, iş mektupları v.b. yazılı tercümeler,
    Farsça Teknik Tercüme - Çeviri: Otomotiv, Otomasyon, Hidrolik-Pnömatik, Mekatronik, Enerji, Tarım, Gıda, Bankacılık, Denizcilik, Telekomünikasyon, Yazılım ve Bilgisayar. Elektrik, Genel Elektronik, İletişim Cihazları, Tekstil, Kimya, İnşaat, Mimarlık, çeşitli Üretim Makineleri, Tıp Cihazları, Hava - Kara taşıt ve makineleri. Ziraat, Çevre, Makine Mühendisliği, Kimya, Tıp, Ekonomi, Hukuk, Tekstil, Kalite Güvence ve Kalite Yönetim Sistemleri, Güvenlik Sistemleri, İnşaat Mühendisliği, Haritacılık ve Kadastro ve bunun gibi konular,
    Farsça Tıbbi / Medikal Tercüme - Çeviri: Anestezi, Biyoistatistik, Dahiliye, Diş Hekimliği, Toksikoloji, Diyagnostik, Endokrinoloji, Endoskopi, Göğüs Hastalıkları, Göz Hastalıkları, Halk Sağlığı, Kardiyoloji, Mikrobiyoloji, Ortopedi ve Travmatoloji, Patoloji, Klinik rapor, araştırma ve makaleler, Tıp ve eczacılık kuruluşlarının tanıtım metin ve broşürleri, Tıbbi ürün lisans ve patentleri, medikal cihaz satan firmaların tanıtımları ve bu gibi konular,
    Farsça Hukuki Tercüme - Çeviri: Vekâletnameler, Gayrimenkul Alım Satım Sözleşmeleri, Yasal Anlaşmalar, Mahkeme Belgeleri, İş Teklif ve Sözleşmeleri, İşçi - İşveren İlişkileriyle ilgili belgeler, genel mevzuat ve kanunların Türkçe'ye ve Türkçe'den Farsça dilinde, mahkeme ve duruşmalarda ise ardıl çeviri hizmeti verilmektedir (duruşmalara katılmak için en az 3 gün önceden zamanını bildirmeniz gerekmektedir. Bu hizmet, Sn. Prof. Dr. M. Rıza Müçtehidi tarafından verilmektedir.),
   Farsça Bilimsel ve Akademik Çeviri - Tercüme: Kitaplar, Tezler, ödevler akademik araştırma ve bu gibi konularda, genellikle üniversite akademisyenlerine ve öğrencilerine sunulan tercüme hizmetimizdir.
   Farsça Edebi ve Sanatsal Çeviri - Tercüme: Makale, Şiir, Roman, Tiyatro bu gibi konularda edebi metin ve kitapların Türkçeye ve Türkçeden Farsça diline çevrilmesini kapsamaktadır.
 
Sözlü Tercümeler - Çeviriler
   Farsça Ardıl Çeviri - Tercüme: Bu hizmet seçeneğinde konuşmacı birkaç cümleden sonra ara vererek, tercümanın o ana kadar aldığı notları tercüme ederek aktarmasına imkân verir. Özel donanım gerektirmediği ve simültane tercümeye nazaran daha uygun fiyatlı ve külfetsiz olduğu için küçük iş toplantıları, karakol sorguları, duruşmalarda, telefon görüşmelerinde ve refakat hizmetleri için idealdir.
    Farsça Simültane Tercüme - Çeviri: Konuşmacının söylediklerinin eşzamanlı olarak bir tercüman tarafından hedef dile özel ses sistemleri ve tercüman odaları veya kabin sistemleri kullanılarak dinleyicilere aktarılması hizmetidir. Yabancı firma veya kişilerle yapacağınız toplantı, konferans, seminer veya çeşitli organizasyonlarınızda bu tür Tercüme
   Hizmetleri verilmektedir

bendeniz; Resul Daghsar, Türkiyede okudum. Turizm sektöründe de senelerce çalışmışlığm vardır. şu anda Tebrizde Türkçe- Farsça yeminli tercüman Sn. Dr. M. Rıza Müçtehidinin çeviri işlerini yapmaktayım. arayın en iyi tercüme hizmetini alın. Tebrizde değil sadece, tüm İran için iddialıyız. Saygılar.

Türkiyeden (ve İran hariç başka ülkelerden) +98 9146140978

İrandan: 09146140978

Resul DAGHSAR

çevirmen, yazar, gezi rehberi

دوشنبه 28 دی 1394