در هر شهری می توان جاذبه های فراوان با معماری های زیبا پیدا کرد که میتواند توجه گردشگران را به راحتی جلب کند همچنین وجود مسجد ایاصوفیه در استانبول باعث شده کم کم به عنوان نماد استانبول شناخته شود.
در نگاه اول شاید ایاصوفیه تنها مسجد ساده به نظر برسد اما این مجموعه چیزی فراتر از یک مسجد و موزه است.

ایاصوفیه عبادتگاه تاریخی واقع در استانبول ترکیه است که حدود هزار سال پیش به عنوان کلیسای جامع مسیحی ارتدوکس احداث گردید. در سال 1453 بدنبال محاصره شهر توسط ترکان مسلمان، روم شرقی از روم غربی کمک خواست و رومیهای غربی این را مشروط به تقبل طریقت کاتولیک کردند. روم شرقی علیرغم کمک ضعیف روم غربی سقوط کرد کلیسا به مسجد تبدیل شد. از سال ۲۰۲۰ این بنا توسط رئیس‌جمهور ترکیه دوباره به‌عنوان مسجد طبقه‌بندی شده‌است. ایاصوفیه از سوی سازمان یونسکو به عنوان میراث جهانی ثبت شده و مورد احترام مسیحیان و مسلمانان است و از مهم‌ترین مکان‌های گردشگری ترکیه محسوب می‌شود.

این مسجد ابتدا به عنوان یک کلیسای متعلق به امپراتوری بیزانس ساخته شده، صد ها سال بعد کشور ترکیه توسط امپراطوری عثمانی فتح شد و این کلیسا به مسجد ایاصوفیه تبدیل گشت،

دیوار های موجود در فضای داخلی ایاصوفیه، با استفاده از سنگ مرمر تزئین شده اند که تزئینات مرمرین موجود بر روی دیوار ها در کنار یکدیگر، باعث به وجود آمدن اشکال هندسی زیبا ای شده است. سایر دیوار های ایاصوفیه را با موزاییک هایی از جنس طلا، شیشه، نقره و سفال پوشانده اند، بر روی این موزاییک ها آثار هنری زیبایی از قرن 6 میلادی بجا مانده است.
مسجد ایاصوفیه که در منطقه سلطان احمد استانبول قرار دارد و در محله‌ای پر رفت‌و‌آمد و توریستی، در جوار هتل‌ها، مراکز خرید و دیدنی‌های توریستی شهر واقع شده است .
مسجد سلطان احمد از معروف‌ترین همسایه‌های ایاصوفیه است. همچنین کاخ توپکاپی، نخستین کاخ پادشاهان عثمانی در ترکیه، فاصله اندکی با ایاصوفیه دارد.

برای دسترسی به مسجد ایاصوفیه می‌توانید از راه‌های زیر اقدام کنید:
نزدیک‌ترین ایستگاه تراموا به ایاصوفیه، ایستگاه سلطان احمد است که با استفاده از خط T1 می‌توانید به آنجا بروید.
از تکسیم با استفاده از قطار کابلی به‌سمت کاباتاش و از آنجا با تراموا به ایستگاه سلطان احمد بروید.
اگر در سلطان احمد اقامت دارید، می‌توانید با پیاده‌روی به‌راحتی به ایاصوفیه دسترسی داشته باشید.



چهارشنبه 16 آبان 1403